Wij zijn Yogaspots!

Yogaspots is in 2017 opgericht door Iris Holtmeulen en Esther Boer. Wij willen yoga toegankelijk maken voor iedereen. Bij ons voel je je welkom, nemen we de tijd voor je en kun je op je eigen niveau deelnemen aan heerlijke ontspannen yogalessen. Benieuwd of yoga wat voor jou is? Kom een keer meedoen bij één van de yogaspots! 

Iris-Holtmeulen

Iris Holtmeulen

Ashtanga yoga | Yin yoga | Yogilates | Yin Yang | Yoga nidra

Door langdurige rugklachten ben ik in contact gekomen met yoga. Ik heb verschillende vormen beoefend, maar op dit moment doe ik een voornamelijk Asthanga yoga. Ashtanga yoga zorgt ervoor dat mijn rugklachten wegblijven. Daarnaast blijf ik ook lekker fit en krijg ik een heldere geest. Om meer verdieping uit mijn eigen yogapractice te halen ben ik gestart met de yogadocentenopleiding. Door deze opleiding en de kennismaking met het lesgeven heb ik ontdekt dat het doorgeven van yoga is wat ik wil doen. Ik ben begonnen met het geven van yogalessen en daar heb ik in korte tijd mijn full-time baan van kunnen maken.
Het inspireren en begeleiden met mensen op hun yogapad vind ik fantastisch om te doen. Yoga kan je zoveel moois brengen en het is een cadeautje om dat vanaf de zijlijn bij mensen te zien gebeuren.

Esther-Boer

Esther Boer

Ashtanga yoga | Yin yoga | Yoga nidra | Yin yang | Rebel yoga

Elke nieuwe dag start met nieuwe mogelijkheden, veranderingen, eisen, taken en verleidingen. Om in deze dagelijkse veranderende omstandigheden rust te kunnen bewaren, start ik elke dag met yoga. Dat kan een volledige practice zijn, ademhalingsoefeningen of een korte meditatie. Dit momentje van rust voor mezelf zorgt ervoor dat ik bewust kan kiezen waar ik wel of geen energie in steek, voel ik mij meer verbonden met de mensen om mij heen en kan ik een geduldige en liefdevolle partner en moeder zijn. Ik vind het heerlijk om de ervaringen die ik met yoga heb te mogen delen met mijn studenten. Tijdens mijn lessen gaat het niet om de perfecte houding, maar om inzicht te krijgen in hoe je beweegt, te kunnen voelen wat jouw lichaam nodig heeft en om jezelf toe te staan om te genieten van het moment. Ik nodig je van harte uit om mee te komen doen met mijn yogalessen! Wie weet tot snel.​

Desi Berg

Mindful yoga | Yin yoga

Toen ik rond mijn 18e het boek ‘De vier inzichten’ las, begon mijn belangstelling voor spiritualiteit groeien. Ik deed hier en daar een yogales en las wat boeken, maar het werd pas echt mijn passie en toen ik voor langere tijd in het buitenland woonde en moeite had om te aarden. Ik vond in yoga een plek waar ik me thuis voelde, waar ik mezelf kon ontdekken. Het was alsof mijn innerlijke kompas langzaam de juiste richting op draaide en me vertelde waar ik heen moest. Door yoga is mijn belevingswereld veranderd; als ik weer eens wordt opgeslokt door gedachten, kom ik terug naar voelen; wat is er hier op dit moment? Wat heeft mijn lichaam nodig? Het echt kunnen ervaren van het nu, het moment, het heden – dat is yoga voor mij.

Ik beoefen al een paar jaar verschillende stijlen zoals o.a. Hatha, Vinyasa, Yin, Jivamukti, Kundalini en Bhakti yoga. Omdat ik meer wilde weten over de geschiedenis, filosofie en levenswijze ging ik naar Bali, waar ik een energetische vorm van yoga heb gestudeerd. Hier leerde ik veel over de subtielere energieën in het lichaam en hoe we deze energieën in balans kunnen brengen.

Jeanet van de Korput

Meditatie | Yin yoga

Mijn passie voor yoga startte  in 2002. Ik ben begonnen  met  verschillende vormen van yoga omdat ik veel achter een computer  werkte en last had van mijn onderrug.  Door yoga werd ik mij allereerst veel meer bewust van mijn houding en leerde ik beter voelen wat goed  voor mijn lichaam is. In 2010 ben ik yoga gaan combineren met meditatie. Deze combinatie vind ik echt  geweldig omdat het verdiepend werkt en het mijn leven veel meer rust en balans heeft gegeven. 

In mijn yoga lessen benadruk ik dat elk mens uniek is en geef ik de ruimte om te ontdekken wat voor jou goed is en waar je grenzen liggen. Ik vind het belangrijk dat je door middel van yoga een evenwicht creëert  tussen inspanning en ontspanning, goed leert voelen, in het hier en nu bent en door middel van je ademhaling meer kan loslaten en dus meer ruimte voelt . Mijn motto is: Leef vanuit  ontspanning en neem je kansen waar!  Het leven zit er vol mee.

Marleen Zwetsloot

Mindfulness

Mindfulness helpt mij om meer in het moment te leven en te genieten van het hier en nu. Waar ik mij tijdens yoga soms kan verliezen in het streven om nog nét iets dieper in een houding te komen, leert mindfulness mij om tevreden te zijn met wat er is. Mindfulness betekent voor mij meer genieten van de kleine dingen, een open houding naar de wereld om mij heen en een momentje helemaal voor mezelf.

Eddy Binnekamp

Yin yoga | Yin Yang | Vinyasa flow | Easy flow |
Hatha yoga | Pilates

Eddy Binnekamp heeft verschillende yoga docentenopleidingen voltooid zoals de Raja yoga opleiding, Ashtanga vinyasa, de Intensive teacher training van David Swanson en de intensive Ashtanga van Manju Jois. De lessen van Eddy zijn creatief en soms ook wel uitdagend. Sta niet gek te kijken als Eddy met zijn gitaar de les binnen stapt voor een stukje ontspannen gitaarspel tijdens de eind ontspanning. 

Audrey Ferrol

Ashtanga yoga | Yin yang | Yin yoga | Restorative yoga

In mijn leven heb ik twee grote passies, yoga en reizen. Oh, en ik ben ook gek op goed eten. Reizen voedt me, geeft inspiratie en nieuwe inzichten. Op eenzelfde manier doet yoga dit ook voor mij.

Ruim 10 jaar geleden begon ik met het volgen van yogalessen. Ik voelde dat het goed voor me was, maar ik was niet meteen om. Toch wilde ik meer over yoga weten. Ik volgde daarom verschillende workshops in binnen- en buitenland en deed een docentenopleiding kinderyoga. Daarna volgde ik een opleiding tot yogadocent voor volwassenen. Zo begon ik 5 jaar geleden met het geven van yogalessen.

Uiteindelijk leidde yoga mij naar India. Het thuisland van yoga. Ik vond hier nog meer verdieping door ook daar een training te volgen. Dit heeft mij nog meer geïnspireerd om yoga en de daarbij behorende filosofie dieper te integreren in mijn leven.

Ook in mijn werk als coach is yoga de basis. Op het moment ben ik in opleiding tot yogatherapeut.

Lieke de Lange

Pilates | Hatha yoga

Op mijn pols staat een kleine tatoeage van het ohm teken gegraveerd. Deze staat voor de heilige 3-eenheid van het leven: de schepping, bescherming en de verwoesting. The circle of life. Alles in het leven bestaat voor mij uit deze eenheid en in de tussentijd probeer ik zoveel mogelijk uit het leven te halen in al haar diversiteit. Ik ben actief, maar daarnaast vind ik rust en ruimte ook erg belangrijk. Ik ben sociaal en spontaan, maar trek me af en toe ook graag terug in mijzelf. Ik hou van uitdagingen en spanning, maar daarnaast bewaak ik ook mijn structuur en ritme. Yoga en Pilates passen daarom heel goed bij mij, want ik kan zelf mijn grenzen opzoeken en bepalen en heb alle ruimte om naast actief ook ontspannen te zijn of te worden. Mijn energie deel ik graag met de mensen die mijn lessen volgen. Een stukje actief bezig zijn, maar tegelijkertijd ontspannen en ruimte geven in het moment, zowel aan lichaam als geest. Er bestaat in mijn ogen geen goed of fout, alleen wat is, en daar wil ik samen met jou het beste uit halen en van kunnen genieten. Want meer is niet altijd beter en beter is niet altijd meer. Ik neem je graag mee in één van mijn lessen om dit te ervaren en het beste uit jezelf te halen op dat moment!

Kim Halbersma- Enthoven

Hatha yoga | Yin yoga

Met veel plezier en liefde geef ik les! Yoga kan zo veel voor je betekenen. Bijzonder hoe ieder zo zijn eigen reden heeft om aan yoga te doen. Ik vind het mooi om te zien dat mensen ervan opknappen, bijkomen en/ of ervan genieten. Even een moment van aandacht voor jezelf om zo misschien wel meer ruimte te creëren om ook aandacht te besteden aan anderen.

De eerste keer dat ik zelf een les volgde was jaren geleden op een strand in Australië, wat op zich al magisch was, maar toen was het vooral het fysieke wat mij aansprak. Na een aantal jaar deed ik niet alleen maar aan yoga voor de fysieke ervaring, maar het algehele gevoel van “lekker in je vel zitten” werd veel belangrijker voor mij. Het fysieke van de asana’s (houdingen), maar ook wat het voor je kan doen op mentaal en emotioneel vlak gaf me steeds meer het gevoel dat te willen delen met anderen.

Tijdens mijn les leg ik dan ook graag af en toe uit wat een asana voor je kan doen. Ik ben opgeleid tot hatha yoga en  yin yoga docente. Wat ik belangrijk vind, is dat je naar eigen kunnen mee kunt doen in, want yoga is voor iedereen!

Joyce Berg

Yin yang yoga

Yogaspots V.O.F
Adriaan Dorsmanstraat 18
2202 XD Noordwijk