Wij zijn Yogaspots!

Yogaspots is in 2017 opgericht door Iris Holtmeulen en Esther Boer. Wij willen yoga toegankelijk maken voor iedereen. Bij ons voel je je welkom, nemen we de tijd voor je en kun je op je eigen niveau deelnemen aan heerlijke ontspannen yogalessen. Benieuwd of yoga wat voor jou is? Kom een keer meedoen bij één van de yogaspots! 

Iris-Holtmeulen

Iris Holtmeulen

Ashtanga yoga
Yin yoga
Yogilates

Door langdurige rugklachten ben ik in contact gekomen met yoga. Ik heb verschillende vormen beoefend, maar op dit moment doe ik een voornamelijk Asthanga yoga. Ashtanga yoga zorgt ervoor dat mijn rugklachten wegblijven. Daarnaast blijf ik ook lekker fit en krijg ik een heldere geest. Om meer verdieping uit mijn eigen yogapractice te halen ben ik gestart met de yogadocentenopleiding. Door deze opleiding en de kennismaking met het lesgeven heb ik ontdekt dat het doorgeven van yoga is wat ik wil doen. Ik ben begonnen met het geven van yogalessen en daar heb ik in korte tijd mijn full-time baan van kunnen maken.
Het inspireren en begeleiden met mensen op hun yogapad vind ik fantastisch om te doen. Yoga kan je zoveel moois brengen en het is een cadeautje om dat vanaf de zijlijn bij mensen te zien gebeuren.

Esther-Boer

Esther Boer

Ashtanga yoga
Yin yoga
Yoga nidra
Familie yoga

Elke nieuwe dag start met nieuwe mogelijkheden, veranderingen, eisen, taken en verleidingen. Om in deze dagelijkse veranderende omstandigheden rust te kunnen bewaren, start ik elke dag met yoga. Dat kan een volledige practice zijn, ademhalingsoefeningen of een korte meditatie. Dit momentje van rust voor mezelf zorgt ervoor dat ik bewust kan kiezen waar ik wel of geen energie in steek, voel ik mij meer verbonden met de mensen om mij heen en kan ik een geduldige en liefdevolle partner en moeder zijn. Ik vind het heerlijk om de ervaringen die ik met yoga heb te mogen delen met mijn studenten. Tijdens mijn lessen gaat het niet om de perfecte houding, maar om inzicht te krijgen in hoe je beweegt, te kunnen voelen wat jouw lichaam nodig heeft en om jezelf toe te staan om te genieten van het moment. Ik nodig je van harte uit om mee te komen doen met mijn yogalessen! Wie weet tot snel.​

Marleen Zwetsloot Mindfulness Yogaspots

Marleen Zwetsloot

Mindfulness

Het allermooiste aan yoga vind ik dat iedere les weer anders is. De ene keer kun je een pittige Asthanga of Vinyasa prima aan, maar op een andere dag gaat het juist voor geen meter. Ook tijdens een Yin les kun je soms letterlijk ontzettend met jezelf in de knoop zitten. Ik vind het heerlijk om op te merken dat je lichaam en je geest bij yoga op deze manier samenkomen. Je leert luisteren naar je lichaam, focust je even helemaal op jezelf en ervaart hoe de houdingen voor jou aanvoelen op dat moment.

Naast mijn opleiding psychologie heb ik ook diverse opleidingen voor mindfulness gevolgd. Mindfulness helpt mij om meer in het moment te leven en te genieten van het hier en nu. Waar ik mij tijdens yoga soms kan verliezen in het streven om nog nét iets dieper in een houding te komen, leert mindfulness mij om tevreden te zijn met wat er is. Mindfulness betekent voor mij meer genieten van de kleine dingen, een open houding naar de wereld om mij heen en een momentje helemaal voor mezelf.

Desi Berg

Mindful yoga
Rebel yoga

Toen ik rond mijn 18e het boek ‘De vier inzichten’ las, begon mijn belangstelling voor spiritualiteit groeien. Ik deed hier en daar een yogales en las wat boeken, maar het werd pas echt mijn passie en toen ik voor langere tijd in het buitenland woonde en moeite had om te aarden. Ik vond in yoga een plek waar ik me thuis voelde, waar ik mezelf kon ontdekken. Het was alsof mijn innerlijke kompas langzaam de juiste richting op draaide en me vertelde waar ik heen moest. Door yoga is mijn belevingswereld veranderd; als ik weer eens wordt opgeslokt door gedachten, kom ik terug naar voelen; wat is er hier op dit moment? Wat heeft mijn lichaam nodig? Het echt kunnen ervaren van het nu, het moment, het heden – dat is yoga voor mij.

Ik beoefen al een paar jaar verschillende stijlen zoals o.a. Hatha, Vinyasa, Yin, Jivamukti, Kundalini en Bhakti yoga. Omdat ik meer wilde weten over de geschiedenis, filosofie en levenswijze ging ik naar Bali, waar ik een energetische vorm van yoga heb gestudeerd. Hier leerde ik veel over de subtielere energieën in het lichaam en hoe we deze energieën in balans kunnen brengen.

Jeanet van de Korput

Meditatie
Yin yoga

Mijn passie voor yoga startte  in 2002. Ik ben begonnen  met  verschillende vormen van yoga omdat ik veel achter een computer  werkte en last had van mijn onderrug.  Door yoga werd ik mij allereerst veel meer bewust van mijn houding en leerde ik beter voelen wat goed  voor mijn lichaam is. In 2010 ben ik yoga gaan combineren met meditatie. Deze combinatie vind ik echt  geweldig omdat het verdiepend werkt en het mijn leven veel meer rust en balans heeft gegeven. 

In mijn yoga lessen benadruk ik dat elk mens uniek is en geef ik de ruimte om te ontdekken wat voor jou goed is en waar je grenzen liggen. Ik vind het belangrijk dat je door middel van yoga een evenwicht creëert  tussen inspanning en ontspanning, goed leert voelen, in het hier en nu bent en door middel van je ademhaling meer kan loslaten en dus meer ruimte voelt . Mijn motto is: Leef vanuit  ontspanning en neem je kansen waar!  Het leven zit er vol mee.

Yogaspots V.O.F
Adriaan Dorsmanstraat 18
2202 XD Noordwijk